Επισήμανση τροφίμων

Οι ετικέτες των τροφίμων παρέχουν σημαντικές πληροφορίες στους καταναλωτές. Αυτές οι πληροφορίες συνήθως περιλαμβάνουν:

  • Συστατικά: Λίστα των συστατικών με φθίνουσα σειρά βάσει ποσότητας.
  • Θρεπτική Αξία: Πληροφορίες για την ενεργειακή αξία και τα θρεπτικά συστατικά (π.χ. λίπη, κορεσμένα λίπη, υδατάνθρακες, σάκχαρα, πρωτεΐνες, αλάτι).
  • Ημερομηνία Λήξης: Ορίζει πότε το προϊόν δεν θεωρείται πλέον ασφαλές για κατανάλωση.
  • Οδηγίες Αποθήκευσης και Χρήσης: Πώς να αποθηκεύσετε και να χρησιμοποιήσετε το προϊόν για την καλύτερη δυνατή φρεσκάδα και ασφάλεια.
  • Πληροφορίες Παραγωγού: Όνομα και διεύθυνση του παραγωγού ή του διανομέα.
  • Αλλεργιογόνα: Ειδοποίηση για πιθανή παρουσία αλλεργιογόνων.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κανονισμοί για την επισήμανση τροφίμων είναι αυστηροί, σχεδιασμένοι για να παρέχουν διαφάνεια και να διασφαλίζουν την ασφάλεια των τροφίμων για τους καταναλωτές. Η σωστή επισήμανση είναι κρίσιμη για την προστασία από τροφικές αλλεργίες και για την προώθηση υγιεινών διατροφικών επιλογών.

Η 4Foods διαθέτει την νομική γνώση για τον έλεγχο επισήμανσης και την δημιουργία νέων ετικετών με στόχο την  εναρμόνιση των προϊόντων σας με την Εθνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Η προσέγγιση

Τα βήματα για την επιτυχία

Αξιολόγηση

Ξεκινήστε προγραμματίζοντας μια συνεδρία αξιολόγησης και διαβούλευσης με την ομάδα ειδικών της 4foods.

1

Εφαρμογή

Με βάση την αξιολόγηση, η 4foods θα σας βοηθήσει να εφαρμόσετε ολοκληρωμένα πρωτόκολλα ασφάλειας που καλύπτουν κάθε πτυχή των διαδικασιών της επιχείρησής σας.

2

Επιτυχία

Επιτύχετε τις φιλοδοξίες σας και την καθιέρωση της επιχείρησής σας στην κορυφή του κλάδου.

3

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε με τη 4foods σήμερα!

Είστε έτοιμοι να αναβαθμίσετε την επιχείρησή με εξειδικευμένη καθοδήγηση και καινοτόμες λύσεις στον κλάδο των τροφίμων;
Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να μάθετε πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε να μεταμορφώσετε την επιχείρησή σας σε πρωτοπόρο στη βιομηχανία τροφίμων!

Scroll to Top